Лудогорец излиза за мач на живот и смърт срещу Ливърпул

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Тази вечер Лудогорец излиза в поредния си исторически двубой в груповата фаза на Шампионската лига.

Българаският шампион ще срещне английския гранд и страшилище в Европа от преди 30 години - Ливърпул.

Двубоят е от 21:45 часа на стадион "Васил Левски", където се очаква над 35 хиляди души да подкрепят разградчани в тежката битка.

Наистина отборът на Ливърпул не е този гранд от миналото, но направи фантастично представяне миналия сезон в Англия. През тази камапания футболистите на Брендън Роджърс още нямат изграден стил и играят на приливи и отливи.

В момента мърсисайдци се намират в поредица от четири загуби във всички турнири и със сигурност ще излязат много мотивирани за победа. В първия двубой между двата тима на "Анфийлд" Лудогорец показа, че може да се надиграва с високомерните англичани.

Не трябва да забравяме, че това беше първи двубой на Ливърпул в турнира от няколко години и не са очаквали българския шампион да ги изненада с толкова добра игра.

Със сигурност Брендън Роджърс си е взел нужните поуки и определено Ливърпул ще подходи този път с много по-голям респект към своя съперник. Феновете на Ливърпул коментират, че една загуба от Лудогорец ще се окаже последна за Брендън Роджърс начело на тима.

4113958

Все повече се говори за смяна на мениджъра в Ливърпул след неубедителното представяне

В същото време играчите вече защитиха своя мениджър и това ще донесе допълнителна мотивация за успешно представяне на отбора.

Ливърпул и Лудогорец имат по три точки в класирането. Победа за един от двата отбора означава, че ще се изравни с втория Базел (6 точки), който едва ли ще успее да вземе точки от Реал Мадрид.

Битката за второто и третото място в групата е много равностойна. Ливърпул ще има нужда от две победи за да продължи в турнира.

Ако Лудогорец успее да вземе трите точки почти сигурно ще успее да си осигури третото място освен ако Ливърпул не разгроми Базел в последния двубой. Въпреки всичко българския шампион показа, че може да прави чудеса през последните два сезона и българските фенове може да станат свидетели на поредното чудо още тази вечер.

Проблемите на Ливърпул не са малко и това е едно от основните оправдания на Брендън Роджърс. От състава ще отсъстват Марио Балотели и Даниел Стъридж. Това означава, че атаката на тима ще води Рики Ламбърт. Зад него ще му помагат Лалана. Стърлинг и Коутиньо.

В същото време Георги Дерменджиев няма никакви проблеми в оформянето на състава. Атаката на тима отново ще бъде водена от Юнес Хамза, докато зад него ще бъдат Мишо Александров, Дани Абало и Марселиньо.

Опорни халфове ще стартират Светльо Дяков и Фабио Ешпиньо. Влади Стоянов ще застане на вратата, а бранителите пред него ще са Йордан Минев, Козмин Моци, Георги Терзиев и Жуниор Кайсара.