Карло Анчелоти преговаря за нов договор с Реал

галерия:

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти вече е започнал преговори с ръководството на европейския шампион за продължаване на договора му, който иначе изтича през лятото на 2016-та година.

„Надявам се да остана в историята на Реал не само с „Десетата“. Имам контракт за още година и половина и вече преговарям за нов“, призна италианският специалист пред вестник La Repubblica. В първия си сезон начело на „белия балет“ Анчелоти спечели Купата на краля и прекрати чакането за бленуваната „Ла Десима“ в Шампионска лига.

„Реал Мадрид е с великолепна структура и ръководство, всеки си изпълнява задълженията и всеки поддържа контрол. Аз самият често се усмихвам, когато казват, че контролирам шампионите и едва ли не, ги опитомявам. Истината е, че истинските шампиони нямат нужда от опитомяване, защото са най-големите професионалисти – вземете за пример Кристиано Роналдо.

Моуриньо и аз сме различни, подходът ни към работата е различен. При всички случаи, Моуриньо е страхотен треньор. Колкото до Барселона, Меси никога няма да напусне, защото той е един от символите на този отбор. Както ние имаме Касияс, Рамос и Кристиано, така те си имат Бускетс, Иниеста и Меси“, каза още Анчелоти.