Ливърпул до последно ще решава за Балотели срещу Лудогорец

снимка: БТА/AP

Италианският нападател на Ливърпул Марио Балотели до последно ще бъде под въпрос за гостуването на българския шампион Лудогорец в сряда в среща от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Както е известно, острието на „червените“ пропусна гостуването на Кристъл Палас и вместо него като титуляр започна Рики Ламбърт. Балотели не можа да се възстанови навреме от контузия, получена по време на паузата за изиграване на мачовете на националните отбори по-миналата седмица.

Проблемите на Балотели са в бедрото и слабините, като именно поради тях не можа да се възползва от първата си повиквателна от новия национален селекционер на Италия Антонио Конте и пропусна квалификацията за Евро 2016 с Хърватия, както и контролата с Албания.

Балотели вероятно ще бъде заменен от Рики Ламбърт или Фабио Борини, ако не успее да се излекува навреме за гостуването на Лудогорец. Ламбърт има два мача и един гол – вчера при загубата с 1:3 от Кристъл Палас, докато Борини също се е включвал само в един двубой на мърсисайдци и още няма записано попадение.

Балотели има два гола в 14 мача за Ливърпул, като първият му бе именно срещу Лудогорец при драматичната победа с 2:1 на „Анфийлд“ в дебютния двубой от Шампионска лига.