Официално: Димитър Бербатов аут от игра за три седмици

снимка: asm-fc.com

Българският нападател на Монако Димитър Бербатов ще бъде извън игра за своя тим в следващите три седмици, потвърдиха днес официално от "Стад Луи II".

Бившият капитан на България получи разтежение по време на нулевото равенство с Бенфика в Шампионската лига, когато бе заменен принудително още преди почивката на двубоя.

Днес "монегаските" потвърдиха с официално съобщение, че лекарският щаб на клуба е прегледал Димитър Бербатов, като българинът ще се възстановява от травмата си в следващите поне три седмици.

Прегледите показват, че благоевградчанинът страда от разтежение на лявото бедро, като се очаква той да бъде извън сметките на наставника Леонардо Жардим поне до средата на ноември.

Така българинът ще пропусне мачовете на Монако в Лига 1 срещу Бастия, Реймс и Сент-Етиен, както и ответния мач срещу Бенфика в Шампионска лига.

За съжаление на Димитър Бербатов и неговия наставник Леонардо Жардим, травмата на нападателя идва съвсем скоро, след като той успя да се възстанови от предишната си контузия.