Жезус: Домакинството с Монако ще бъде решаващо

снимка: БТА/AP

Старши треньорът на Бенфика Жорже Жезус заяви след нулевото равенство на неговия отбор в Монако, че шансовете за класиране все още са реални. Байер Леверкузен обаче изглежда фаворит с 6 точки от три мача, Монако има 5, Зенит 4, докато за лисабонските орли вчера беше първи мач с актив.

"Моето мнение е, че ние заслужавахме победата, а най-добрият играч в мача е вратарят на домакините Даниел Субашич. През първото полувреме имахме проблеми, защото за Монако имаше няколко добри възможности, но след това играта се изравни. "Освен силната игра на вратаря, другият важен момент е отстраняването от игра на Лисандро Лопес, който получи червен картон в 76-ата минута. Тогава отново Монако взе инициативата и изглеждаше по-добре от нас. Смятам, че ответната среща с Монако на наш терен ще бъде решаваща за класирането и за това кой ще отиде във втората фаза. Групата е много трудна, много е сложно да вземеш каквото и да било като гост, заяви още опитният специалист.

"Дойдохме за победата, но тъй като не можахме да играем цял мач с 11 човека, задачата стана много трудна. Борихме се здраво, играхме добре в големи периоди от мача, постарахме се. Ще видим какво ни предстои като подготовка за ответната среща с Монако в Лисабон, но там трябва да спечелим при всички положения, заяви полузащитникът на Бенфика Андерсон Талиска.

Монако пък игра срещу португалски отбор за първи път от 10 години насам. Любопитното е, че последната им международна среща с отбор от тази страна е финалната среща в Шампионската лига през 2004-а година, когато отстъпиха на финала с 0:3 на Порто на Жозе Моуриньо.

"За нас точката е добре дошла, предвид другия резултат в групата. Оставаме втори и вече ние контролираме събитията. За следващите мачове ще правим сметки първо за себе си и няма да има нужда основно да се взираме в съдбата на противниците, коментира вратарят на Монако Даниел Субашич.