Арсенал отчая феновете си, но обърна в Белгия

снимка: БТА/AP

Лондонският Арсенал стигна до изключително ценна победа с 2:1 над Андерлехт в група D на Шампионска лига, но отново отчая своите фенове с безидейната си игра, този път на белгийска земя.

След като през първото полувреме "артилеристите" имаха инициативата, но не създадоха много голови положения, то в началото на втората част Санчес изпусна най-добрия шанс, стреляйки право във вратаря от няколко метра.

Андерлехт пък често контраатакуваше и в 71' тази тактика донесе успех, след като Прает беше намерен отлично отдясно, а той от своя страна направи за смях двама защитници на Арсенал и пусна за Наяр, който с глава даде аванс на "виолетовите".

В края на двубоя обаче домакините не издържаха и след тежък натиск на английския тим Андерлехт загуби срещата в рамките на само две минути.

Окслейд Чембърлейн, който се появи като резерва, центрира отлично в наказателното поле в 89', където Гибс с топовен удар от воле прати топката в обратния ъгъл на вратата - 1:1. Само 2 минути по-късно другата резерва - Лукас Подолски, който се възползва от грешка на защитата след пас на Санчес и отблизо не сбърка - 2:1.

Благодарение на пълния си обрат "топчиите" се изкачиха до втората позиция с 6 точки - на 3 от Борусия. Андерлехт пък се очертава да се бори с Галатасарай за третото място, което дава право на участие в Лига Европа. Двата тима са с по точка.