Бербатов пак се контузи при реми на Монако в Шампионска лига

снимка: asm-fc.com

Дори завръщането на Димитър Бербатов на върха на атаката на Монако не можа да вдъхнови френският отбор за победа над Бенфика в третия кръг на груповата фаза от Шампионска лига. Двубоят на стадион „Луи Втори“ приключи при резултат 0:0, като гостите от Португалия трябва повече да се радват на спечелената точка, особено след като последният четвърт час бяха с човек по-малко на терена след изгонването на Лисандро Лопес.

За първи път от 27-ми септември Бербатов започна сред титулярите за Монако, когато получи травма при загубата с 0:1 от Ница в Лига 1 и бе заменен принудително през второто полувреме. Отсъствието му не се отрази сериозно на състава на монегаските заради паузата за изиграване на квалификациите за Европейското първенство през 2016-та.

Бербо поведе атаката на домакините, а Лукас Окампос и Набел Дирар го подпомагаха от двата фланга. Зад триото оперираха Шарл Кондогбиа, Жереми Тулалан и Жоао Моутиньо, а в защита се подредиха Кюрзава, Карвальо, Раги и Фабиньо, като на вратата пазеше Даниел Субашич.

Самият Бербатов обаче имаше само едно ключово отиграване в двубоя – за малко не асистира за гол на Лукас Окампос, който от отлична позиция стреля над гредата в самото начало. След половин час игра обаче роденият в Благоевград български нападател излезе принудително заради контузия, която получи привидно при изпълнение на удар от около 20 метра.

Идентична тактика практикуваше и Бенфика, макар Алмейда от полузащитниците да бе по-близо до ариегарда, а Гайтан и Салвио да действаха пред него. Лима, Енцо Перес и Талиска трябваше да притесняват отбраната на Монако, докато в защита Жуан Жесус разчиташе на Макси Перейра, Лисандро Лопес, Луизао и Елисеу, с вратар Артур Мораеш.

Монако обаче така и не намери път към мрежата на Бенфика, въпреки че остана непобеден в Шампионска лига и събра актив от 5 точки. Монегаските изостават от лидера Байер (Леверкузен), който пред собствена публика надви с 2:0 Зенит и се изкачи на първата позиция, оставяйки руския шампион на трето място с 4 точки, докато Бенфика е последен с 1.

Леверкузен също изпитваше сериозни проблеми да се възползва от домакинското си предимство срещу Зенит и се нуждаеше от страхотен удар от около 25 метра на Джулио Донати в 58-ата минута, за да открие резултата.

В 63-ата пък влезлият като резерва Кириакос Пападопулос бе точен за 2:0 секунди след като се бе появил на терена. Байер за втори пореден път спечели като домакин в турнира и засега води в Група С, но само с точка пред Бербатов и компания.