В Швейцария се надяват Фабиан Фрай отново да накаже Лудогорец

снимка: Guliver/Getty Images

Полузащитникът на Базел Фабиан Фрай знае как се бележи на Лудогорец, отбелязват медиите в Швейцария преди днешня решителен сблъсък между двата отбора в група В на Шампионската лига.

Швейцарският национал се разписа за 1:0 още в 11’ при успеха на Базел над българския шампион с 2:0 на “Санкт Якоб Парк” в реванша от плейофите за влизане в групите в миналогодишното издание на турнира. Тогава “червено-сините” надделяха с общ резултат 6:2 след успех с 4:2 в първия мач в София.

“Може би през миналата година моят принос за отстраняването на Лудогорец бе решителен”, коментира Фрай през швейцарското издание “Блик”.

Фабиан Фрай ще бъде един от футболистите, на които ще се разчита да поразят вратата на Владислав Стоянов в днешния мач, в който участие няма да вземе контузеният капитан и водещ реализатор на Базел - Марко Щрелер.

Залогът в мача е изключително висок и за двата отбора, защото отваря шансове за второто място в групата, в което и Базел, и Лудогорец са се прицелили.

“Очаква ни тежък мач и всички осъзнаваме, че победата няма да дойде от само себе си. През миналия сезон на два пъти бихме Челси и въпреки това не успяхме да продължим напред. Това трябва да ни послужи за урок”, добави Фрай.

“Спомням си страхотната атмосфера на стадиона през миналата година. Трябва да бъдем много внимателни, защото Лудогорец показа на какво е способен в мачовете с Ливърпул и Реал Мадрид”, предупреди 25-годишният футболист на Базел.