Гарсия: Вината за загубата е изцяло моя

снимка: БТА/AP

Треньорът на Рома Руди Гарсия пое цялата вина за срамната загуба с 1:7 от тима на Байерн (М) на стадио "Олимпико" в среща от Шампионската лига.

"Джалоросите" спечелиха всичките с домакински мачове в шампионата през сезона и дори разбиха ЦСКА Москва с 4:0, но сега само за едно полувреме отстъпваха на Байерн с 0:5.

"Имаше тактически колапс повече отколкото психологически. Не бяхме достатъчно агресвини и позволихме на Байерн да играе своята игра," заяви Гарсия след мача.

"Аз първия, който направи грешка. Аз съм виновен за подхода ни към първото полувреме, а не играчите. Избрах грешна стратегия, можехме да играем по-затворено и да ги дебнем на контра-атаки," добави Гарсия.

"След като получихме гол ние тръгнахме веднага напред и това остави още повече пространства за Байерн. Много искахме да се върнем в мача и Байерн се възползва от празните пространства. Трябваше да си стоим спокойно и да чакаме своя шанс," заяви Гарсия.

"Реакцията ни след първата част беше добра. Техният вратар спаси няколко много добри положения и съм много разочарован от двата късни гола, които получихме. Сега единствената ни добра новина е равенството на Манчестър Сити."

"Байерн бяха по-силни тази вечер, докато ние играхме много по-малко от обикновено. През първото полувреме бяхме повече зрители в мача. Трябва да приемем тази загуба, която доказва, че ни трябват още стъпки, за да се доближим до най-добрите отбори."