Треньорът на Базел: Очакваме по-атакуващ Лудогорец

снимка: Булфото

Старши-треньорът на Базел Пауло Соуза се изказа ласкаво за Лудогорец на днешната пресконференция преди двубоя на швейцарците срещу "орлите" в 3-ия кръг от Шампионска лига.

Според португалеца, българският тим е заслужавал повече точки от първите си два мача, а освен това Соуза е останал впечатлен от начина, по който Лудогорец се е класирал за груповата фаза в турнира.

"Тe натрупаха много опит, поздравявам ги за успехите, които постигнаха. Те победиха 2 исторически клуба, като Стяуа и Партизан. Особено в мача срещу Стяуа се показа каква увереност притежава целия отбор, а и треньорът", засипа треньорът с ласкателства своя опонент.

"Те се представиха прекрасно срещу Реал и Ливърпул и не заслужаваха да загубят и двата мача – заслужаваха доста точки от тези двубои. Изпитваме сериозен респект към Лудогорец".

Соуза коментира и изненадващото пътуване на Иванов за София, който е контузен и е аут за груповата фаза на турнира.

"Иван Иванов е важно, че е тук с нас. Опитваме се да му дадем мотивация. Винаги е трудно за играчите да преживеят операция, а след това и нова. За това го взехме тук, в България, където може да натрупа и повече енергия, за да се завърне възможно най-бързо в нашия състав.

Всички мачове за важни за нас. Винаги искаме трите точки, това е моята философия. Мачът е много важен, а те показаха силни игри.

Ние се опитваме да интегрираме новите играчи в отбора, действително са нови, а и съм нов треньор. Марко (Щрелер) е трудно да го заместим – той е с много опит, който вдухва респект в съперниците ни. Трудно е да намерим играч с неговите характеристики. Да се надяваме, че тези, които ще го заместят. Ще покажат добри изяви и ще спечелим трите точки".

Накрая, Соуза подчерта, че двата отбора имат играчи от близка класа, но голямата разлика е в начина на игра.

"Мисля, че играчите на отборите са сходни, но играят по различен начин. Лудогореце много над всеки един индивидуален играч. Очаквам от тях по-различен подход към мача. Вместо да се защитават дълбоко и да играят на контраатака, очаквам да излязат по-офанзивно и да ни атакуват. Надявам се да ни оставят повече пространства и да можем да се възползваме от шансовете", изрази надежда треньорът на Базел .