Реал без Бейл, но с Бензема срещу Ливърпул

снимка: realmadrid.com

Европейският клубен шампион Реал Мадрид отпътува за Ливърпул без две от звездите си за утрешния двубой на стадион „Анфийлд“ от 21:45 часа в трети кръг от груповата фаза на Шампионска лига.

Уелската суперзвезда Гарет Бейл и бранителя Серхио Рамос не фигурираха в 20-членната група, определена от старши-треньора Карло Анчелоти. Бейл получи разтежение на седалищен мускул, а Рамос още изпитва дискомфорт от травмата, която получи по време на срещата с Атлетик (Билбао) в Примера дивисион – двамата са оставени в испанската столица, за да се възстановят напълно за предстоящото „Ел Класико“ този уикенд.

Същата предпазна мярка е взета и с изключването на Фабио Коентрао от групата за мача с Ливърпул, макар той да не е фаворит за титулярно място на левия бек – португалецът има само три появи в игра този сезон, докато прекият му конкурент за поста Марсело е с 12 мача.

Добрата новина за Анчелоти е завръщането в групата на френското дуо Рафаел Варан и Карим Бензема, които изпуснаха последния двубой от Ла Лига срещу Леванте заради треска. Освен тях, в групата фигурират имената и на юношите от дублиращия отбор Алваро Медран и Маркос Йоренте, първият от които дори направи дебют с екипа на „белия балет“ при 5:0 над Леванте миналия уикенд.