Когато Тиери Анри стана №1 в историята на Арсенал

снимка: Guliver/Getty Images

В рубриката "Незабравимите голове", Sporta.bg цели да ви припомни някои от най-забележителните попадения в историята на играта.

Футболът не случайно е определян за най-красивия спорт в света, тъй като чисто технически предразполага за атрактивни изпълнения от всякакъв тип.

През годините сме се нагледали на стотици шедьоври, изпълнени от всепризнати майстори на играта, като би било хубаво да си припомним някои от тях.

Вчерашният ден бе специален за бившия капитан и легенда на Арсенал Тиери Анри, който отпразнува точно девет години от паметното за него гостуване на чешкия Спарта Прага в Шампионската лига.

На 17 октомври 2005 година "топчиите" спечелиха с 2:0 визитата си в столицата на Чехия, като и двата гола в двубоя бяха дело именно на Тиери Анри.

Отбелязаните попадения обаче се оказа изключително специални за френския нападател, който задмина иконата Иън Райт по брой отбелязани попадения с екипа на Арсенал.

Срещу Спарта Тиери Анри задмина постижението на Райт от 185 гола за "артилеристите" и оглави еднолично голмайсторската листа на клуба за всички времена, където и в момента е убедително начело.

Един от двата гола на Анри срещу чешкия шампион пък бе особено атрактивен, след като французинът си нагласи топката и я запрати в долния ляв ъгъл на вратата със забележителен изстрел с външен фалц.

Припомнете си изпълнението на Тиери Анри от паметния за него двубой със Спарта Прага в Шампионската лига през сезон 2005/06: