Тоти разкри откъде е получил мотивация за легендарния гол

снимка: БТА/AP

Легендата на Рома Франческо Тоти сподели откъде е получил мотивация за попадението си срещу Манчестър Сити в Шампионската лига за равенството 1:1.

С този гол Тоти стана най-възрастният голмайстор в турнира изпреварвайки Райън Гигс. Тоти сподели, че едно съобщение от официалния профил на "гражданите" в Туитър го мотивирал много за гола.

"Сити приема Рома, с легендарен играч като Франческо Тоти, който никога не  вкарвал гол в Англия," се казва в съобщението на Сити.

"Съобщението на Сити? Да, то наистина ми донесе късмет. Наистина исках да отбележа гол рано или късно защото този сезон още не бях вкарвал. По-важното обаче е, че имахме по-добри положения и трябваше да победим," каза Тоти.

Успяхме да се върнем в мача след техния ранен гол от дузпа, което не е лесно против един от най-силните отбори в Европа. Доказахме, че имаме качества и можем да направим нещо в Шампионската лига".

Франческо Тоти изравни в 23-та минута срещу Манчестър сити и вече е най-възрастният голмайстор в историята на Шампионската лига с 38 години и 3 дни.

"Искрено, не съм мислил за рекорда, каза Тоти. Винаги първо мисля за отбора, а след това за себе си. Това е, което ме държи много". Франческо Тоти така определи целите на Рома в групата:

"Нашата цел е да играем колкото се може по-добре и да се опитаме да се класираме. А това няма да бъде лесно в група с отбори като Байерн и Манчестър сити. Ако играем както снощи, имаме шансове за успех".