Лудогорец - Реал Мадрид - мачът на годината за българския футбол

галерия:

снимка: БТА/AP

Тази вечер българският шампион Лудогорец посреща европейския властелин Реал Мадрид на Националния стадион “Васил Левски” в София в мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Началният час на двубоя е традиционният за турнира - 21:45.

“Орлите” вече вкусиха от зрелището, наречено “Шампионска лига” в първия си мач от групите срещу друг европейски колос - Ливърпул. Нещо повече - разградчани с нищо не отстъпиха на многомилионната селекция на англичаните и заслужаваха да си тръгнат поне с точка от “Анфийлд.”

След този обещаващ дебют, сега е време за първото домакинство на Лудогорец. Както и се очакваше, еуфорията около предстоящия мач заля страната като лавина и малкото останали за свободна продажба билети - бяха разграбени от феновете.

Логично, при пристигането на “белия балет”, на летище “София” се образува стълпотворение от фенове, които искаха да видят отблизо любимците си. За тяхно съжаление и още повече на чакащите ги многобройни журналисти Кристиано Роналдо и компания само любезно им помахаха, преди да се качат в автобуса си на път за хотела.

Любопитен факт преди мача е, че Реал Мадрид няма да играе в титулярния си бял екип, а за първи път през този сезон звездите на Карло Анчелоти ще облекат т.нар. “драконов екип”, който е изцяло в черно, с воден знак на фланелката, изобразяващ дракон.

4110102

Пред двамата наставници не стоят сериозни кадрови проблеми и те ще могат да разчитат на най-добрите си футболисти. Реал пристигна в България с всичките си звезди, а Карло Анчелоти обяви, че пусне на терена всичките си титуляри. Под въпрос за двубоя е единствено Пепе, който страда от разтежение.

За "орлите" пък в игра се завръща титулярния страж Владислав Стоянов, който изтърпя наказанието си.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели, че никой в отбора не се притеснява от страховития съперник, който през миналия сезон спечели рекордната си десета титла в турнира.

"Аз съм треньор на Лудогорец и мога да кажа, че съм горд от това, че приемаме отбора на Реал Мадрид в България.

4108376

Много добре знаете какъв е бюджетът и колко струват футболистите на Реал Мадрид. Това е един галактически отбор. За нас ще бъде въпрос на чест да излезем срещу най-големия отбор в света.

Разликата в класите е много голяма, но нашите футболисти са подготвени и ще играят така както могат, а резултатът ще го видим накрая.

4116308

Съвсем отговорно и честно ви заявявам, че не се притесняваме от Реал Мадрид. Пак казвам, че за нас е чест да играем срещу тези футболисти, но няма от какво да се притесняваме”, каза Дерменджиев на пресконференцията преди мача.

Колегата му в Реал Мадрид Карло Анчелоти показа уважение към съперника, заявявайки че няма скромни отбори и всеки се стреми за победа. Той добави, че е бил впечатлен от българския шампион докато е наблюдавал срещата с Ливърпул.

4116309

"Знаем колко е трудно да играем срещу такива отбори, които се борят. Лудогорец игра силно срещу Ливърпул. За нас не съществуват скромни отбори. Лудогорец има силни индивидуалности и приятен стил на игра. Очаквам да срещнем същия отбор, който игра срещу Ливърпул. Ние ще опитаме да играем най-добрия си футбол.

Това, което Лудогорец показа срещу Ливърпул, е чудесно. Представи се отлично на контраатака. Ще играем с всички титуляри, с най-доброто, с което разполагаме.

4108434

На старта на всеки сезон в Шампионската лига има огромно напрежение. Хората имат големи очаквания. Краят на всички турнири е прекалено далеч. Ще опитаме да спечелим в два поредни сезона Шампионската лига, но никой не го е правил до момента", каза Карло Анчелоти.

Италианецът бе категоричен, че победата над Лудогорец е задължителна: Много е важно да спечелим първите два мача в турнира, за да бъдем в добра позиция".

Накрая Анчелоти се изказа изключително ласкаво за голямата звезда на отбора и световния футбол Кристиано Роналдо, обявявайки, че португалецът е най-добрият играч, с който някога е работил. "Кристиано Роналдо е най-добрият, на който съм бил треньор. Не искам да обиждам другите футболисти, но той е номер 1”.

4116310

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара. А. Александров, Моци, Минев, Дяков, Анисе, М. Александров, Марселиньо, Абало, Безяк,

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Кроос, Хамес Родригес, Бейл, Роналдо, Бензема

Факти преди мача:

Лудогорец

Владислав Стоянов се завръща в състава на Лудогорец, след като изтърпя наказанието си от един мач за червения картон, който си изкара в 120’ на двубоя срещу Стяуа. В мача срещу Ливърпул Милан Борян пазеше на вратата на българския шампион, привлечен едва няколко дни по-рано.

През уикенда Лудогорец записа слабо първо полувреме срещу Левски, падаше с 3:1, а Жуниор Кайсара си изкара червен картон. Вандерсон върна шампионите в мача, но все пак отборът загуби и падна надолу в класирането.

Лудогорец има спечелени едва 9 от 19 мача през настоящия сезон.

Марселиньо откри головата си сметка за Лудогорец при победата с 4:1 над Литекс, записвайки 25-ото си попадение за шампионите (1-о място в ранглистата, заедно с Иван Стоянов).

Лудогорец започна защитата на Купата на България с 5:1 над Ботев Враца три дни след победата над Литекс. Жуниор Кишада отбеляза два пъти.

Лудогорец вече смени старши-треньора си за този сезон, след като Стойчо Стоев беше уволнен след равенството 0:0 срещу Партизан. На негово място беше поставен директорът на юношеската школа Георги Дерменджиев.

Реал Мадрид

Лука Модрич отбеляза първия си гол за Реал през сезона срещу Виляреал при победата с 2:0 през уикенда.

Кристиано Роналдо е отбелязал поне веднъж във всеки от последните 6 двубоя, вкарвайки общо 10. Той има 68 попадения в Шампионска лига – на три от легендата и лидер във вечната класация в турнира Раул Гонсалес.

Карим Бензема вкара за 5:1 срещу Базел, което се оказа гол №1000 за Реал Мадрид в турнирите на УЕФА. Мигел Муньос бележи първия през септември 1955.

Кейлор Навас записа дебют срещу Елче в мач, в който Роналдо вкара 4 попадения. Очаква се костариканецът да запише дебют и в Шампионска лига.

4116311

Роналдо има отбелязани 22 хеттрика в кариерата си в Реал Мадрид, като на 3 пъти бележи по 4 попадения. Последният му хеттрик беше на 20-и септември срещу Депортиво Ла Коруня.

Кристиано Роналдо е 3-и в клубната ранглиста по голове в Ла Лига със 187 попадения. Той изостава от Алфредо Ди Стефано (218) и Раул (228).

Гарет Бейл почна да намира формата си, като срещу Елче той изравни за 1:1, вкарвайки гол №3000 за Реал в Ла лига.

Европейският шампион има 20 гола в последните си 4 мача, 8 от които дойдоха от краката на Кристиано Роналдо.

Всичко за двубоя Лудогорец - Реал Мадрид можете да видите на ТОЗИ ЛИНК>>