Порто се добра до точката срещу Шахтьор след късни голове

снимка: shakhtar.com

Отборът на Шахтьор (Донецк) стигна до равенство 2:2 с тима на Порто в среща от група H на Шампионската лига.

Двубоят се игра в Киев заради проблемите на Донецк в руско-украинската криза в последните няколко месеца.

Португалците играха много добре в този мач, но по стечение на обстоятелствата се оказаха догонващи и се добраха до точката след две попадения след 89-та минута.

В герой за гостите се превърна резервата Джаксън Мартинес, който реализира и двата гола в края на мача. По този начин Порто не успя да прекъсне серията си от девет поредни мача без загуба. В последния си мач от Шампионската лига "драконите" разбиха с 6:0 БАТЕ Борисов.

Срещата започна перфектно за домакините от Украйна. В 35-та минута Порто получи правото да изпълни дупза, но вратаря Андрий Пятов със страхотно спасяване спаси своя отбор през първото полувреме.

Португалците имаха инициативата в мача като разиграваха топката с бързи и къси подавания, които объркваха своя съперник. Кристиян Тейо нахлу на скорост в наказателното поле, но не успя да преодолее вратаря.

Така се стигна обаче до 52-та минута когато страхотна грешка на защитата на Порто позволи на Кучера да открадне топката в наказателното поле на гостите и да подаде на Алекс Тейшейра, който се разписа за 1:0. След този гол Порто тръгна да търси изравняването и натисна още по-силно своя съперник. Пятов трябваше да избива удари на Кинтери и Адриан.

Шахтьор се възползва по перфектен начин от втората грешка в отбора на Порто и Луис Адриано покачи на 2:0 пет минути преди края на редовното време.

Драмата обаче тепърва започваше. Минута преди края футболист на Шахтьор игра с ръка в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Резервата Джаксън Мартинес върна един гол. В четвъртата минута на продължението при една бърза контра Мартинес изравни за 2:2 с втория си гол в мача в рамките на пет минути.

Порто вече има 4 точки на върха в класирането, докато Шахтьор е с две точки.