БАТЕ Борисов възкръсна за победа над Атлетик (Билбао)

снимка: Guliver/Getty Images

БАТЕ Борисов записа първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига. Шампионите на Беларус се справиха с испанския Атлетик (Билбао) след 2:1 у дома.

Само преди две седмици отборът на БАТЕ бе разбит на пух и прах от Поорто след унищожителното 6:0 в Португалия.

Домакините показаха много стабилна игра през първата част, когато паднаха и головете, и не допуснаха изравняване до края на мача.

Отборът на БАТЕ започна силно срещата и успя да стигне до попадение в 19-та минута. При едно центриране от корнер защитника Денис Поляков бе оставен непокрит на задната греда и без проблеми откри резултата.

Този гол подейства много добре на беларусите, които удариха греда дело на Сигниевич. Домакините имаха голям късмет да поведат с 2:0 в 41- та минута Александър Карницки опита удар към вратата, но след рикошет в крака на Андони Ираола топката обърка вратаря на баските и топката влезе във вратата.

В последната минута на полувремето след страхотен пас на Муниаин, Адурис финтира защитник и стреля неспасяемо във вратата на Сергей Черник.

Втората част БАТЕ удържа своя аванс и разчиташе на някои много контра атаки, за да реши всичко в мача, като Радионов бе близо до гола, но и той удари греда.