Анчелоти: Лудогорец играе добър футбол и притежава кураж

снимка: БТА

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти показа уважение към своя съперник Лудогорец на официалната пресконференция преди двубоя между двата тима от Шампионската лига утре от 21:45 часа на стадион "Васил Левски".

Анчелоти обяви, че няма скромни отбори и всеки се стреми за победа. Той добави, че е бил впечатлен от българския шампион докато е наблюдавал срещата с Ливърпул.

Карло не даде никакви индикации кой ще пази на вратата и дали ще разчита на титулярните си защитници.

"Знаем колко е трудно да играем срещу такива отбори, които се борят. Лудогорец игра силно срещу Ливърпул. За нас не съществуват скромни отбори. Лудогорец има силни индивидуалности и приятен стил на игра. Очаквам да срещнем същия отбор, който игра срещу Ливърпул. Ние ще опитаме да играем най-добрия си футбол."

"Това, което Лудогорец показа срещу Ливърпул, е чудесно. Представи се отлично на контраатака. Ще играем с всички титуляри, с най-доброто, с което разполагаме. На старта на всеки сезон в Шампионската лига има огромно напрежение. Хората имат големи очаквания. Краят на всички турнири е прекалено далеч. Ще опитаме да спечелим в два поредни сезона Шампионската лига, но никой не го е правил до момента", коментира Карло Анчелоти.

"Белите" нямат предварителна програма за ротация на състава. Победата в мача в сряда на националния стадион "Васил Левски" е изключително важна за италианския специалист.

"Нямаме програма за ротации. Важно е футболистите да се възстановяват преди всеки мач. Ако видя, че някой от футболистите е по-натоварен, ще го заменя. Много е важно да спечелим първите два мача в турнира, за да бъдем в добра позиция", добави Анчелоти.

Той призна, че Роналдо е най-класният футболист, с когото някога е работил.

"Кристиано Роналдо е най-добрият, на който съм бил треньор. Не искам да обиждам другите футболисти, но той е номер 1. Не говори много, но е лидер и е изключително отдаден на клуба. Роналдо си намери треньори, за да го сложат в удобна за него схема, за да вкарва повече голове. Нямам какво да обяснявам на Гарет Бейл. Върши си добре работата и съм доволен от него, защото прави отличен сезон", каза още Карло Анчелоти, който е бивш треньор на Милан, Ювентус и Челси.

За него схемата с двама нападатели е оптимална за Реал Мадрид.

"4-4-2 е най-добрата система, която съществува. Защитаваме се добре и може да атакуваме по крилата. Нормално е в Реал Мадрид да има голяма конкуренция. Само 11 играчи са на терена. Иско и Ияраменди работят добре, но не може всички да играят в един мач. Възможно е да има ротации на вратарския пост. Ще видим в какво физическо състояние се намират футболистите", завърши Анчелоти.