Ето в кой компонент Лудогорец превъзхожда Реал Мадрид

снимка: ludogorets.com

Еуфорията около втория кръг от групите на Шампионска лига вече завладя Европа, а в България тече трескава подготовка за визитата на европейския клубен шампион Реал Мадрид в София за срещата с Лудогорец утре.

Анализите и съпоставките между двата тима ще секнат едва при първия съдийски сигнал на Крейг Томсън, като един от водещите статистически футболни сайтове посочи компонент, в който „орлите“ от Разград превъзхождат суперзвездите на „белия балет“.

Оказва се, че според WhoScored.com сайтът предоставя детайлни анализи на всеки мач от Европа – футболистите на Лудогорец правят средно на мач повече дрибли с топката, отколкото носителите на Десетата.

Средно на мач Лудогорец прави по 1.6 дрибъла, докато постижението на Реал Мадрид в това отношение е 1.5, което не е толкова странно, при положение, че напоследък само Гарет Бейл и Марсело си позволяват да минават определен брой метри с топката в крака.

Успешните шпагати средно на мач са в полза на „кралския клуб“ - 2.3 срещу 2.1, спечелените въздушни дуели (всички показатели са средно на мач) са 50% за Реал и само 26% за „орлите“. Ударите също са значително повече от страна на Мадрид – 2.7 срещу 1.3, като Лудогорец има „предимство“ в средната възраст на състава си – 26.9 години спрямо 26.

Съвсем малко пък е превъзходството на Реал Мадрид в ръстово отношение – 181.5 сантиметра срещу 179 на „орлите“.