"Васил Левски" мина проверката на УЕФА

галерия:

снимка: Булфото

Националният стадион „Васил Левски“ премина последния тест на УЕФА преди провеждането на първия мач в София от груповата фаза на Шампионска лига между Лудогорец и Реал Мадрид утре от 21:45 часа.

Европейската централа трябваше да се увери, че ремонтните дейности по съоръжението са го пригодили за приемане на спортно събитие от подобен ранг. Както е известно, УЕФА изпрати препоръки за обновяване на стадиона, за да може той да получи необходимия лиценз и да не се налага Лудогорец да домакинства извън България.

Днес бе поставен най-важния елемент от ремонта – новото светлинно табло, което е взето под наем и ще се използва специално в домакинските мачове на „орлите“ срещу Мадрид, Базел и Ливърпул.

4116023

От БФС ще използват таблото и за мачовете в София от евроквалификациите срещу Хърватия и Малта, така че ще помагат на ръководството на Лудогорец с наема за него. В съблекалните и стадиите на съдиите и делегата вече са монтирани телевизионни камери, а централните коридори в сектор „А“ са пребоядисани.

4116024

Игрището е оразмерено – вече е точно 105 на 68 метра, като корекциите са от 30 сантиметра по дължината и ширината. Покритата част на лекоатлетическата писта вече придоби вид на ВИП зона и ще може да осигури нужния комфорт на 600-те души, които са платили по 1000 лева за билет за дългоочаквания мач.

4116022

Вижте още снимки в ГАЛЕРИЯТА