Левски и ЦСКА ще търсят задължителни победи в А група

галерия:

снимка: Булфото

Днес продължават срещите от 9-ия кръг на родната А група. Левски и ЦСКА ще поемат поредните предизвикателства в разгара на сезона.

16:45ч. Хасково - Левски

Двата отбора не намират своята форма в шампионата. Хасково заема последната позиция въпреки добрия старт, докато Левски е на седмо място с едва 13 точки.

"Сините" постигнаха две поредни победи последните два мача, но изобщо не впечатлиха фенове и специалисти. Успехите дойдоха много трудно с голове в последните минути и сега задачата пред Гонзо е да затвърди победите с една добра игра, която да се хареса на феновете.

Ако Левски се справи в този мач като гост ще има добър точков актив преди дербито с Лудогорец след седмица.

Хасково поднесе голямата изненада в първия кръг като победи Лудогорец, но оттогава няма победа и достигна само до едно равенство. Отборът е в серия от три поредни загуби и има отбелязани едва четири гола.

4112135

Трудните победи в последните два кръга ще дадат повече увереност на "сините" футболисти

Георги Иванов няма сериозни проблеми с контузени играчи. Пламен Илиев ще започне на вратата, а пред него ще са Минев, Стойчев, Белаид и Прохазка. Гаджев и Сърмов ще започнат като опорни халфове, а атаките на тима ще изграждат Аниете, Амари, Педро и Валери Домовчийски.

19:00 часа ЦСКА - Локомотив (София)

Софийското дерби започва точно в 19:00 часа на стадион "Българска армия". Двата отбора се хвърлят в едно истинско дерби, което може да доведе до разместване в челото на таблицата на А група.

ЦСКА води в класирането със 17 точки, но Локомотив (Сф) е от преследвачите, които изостават само с три точки, въпреки че заема пета позиция.

ЦСКА е отборът с най-доброто нападение отбелязал 18 попадения. В същото време отборът на Локомотив (София) се слави с най-добрата защита от началото на сезона, която е допуснала само четири гола.

4109026

Добрите изяви на "червените" изкачиха бързо отбора на първо мясти и сега целта е запазване на позициите

"Червените" ще търсят задължителен успех след равенството миналия кръг с Черно море, което позволи на преследвачите на настигнат лидера в А група. Това ще бъде много трудно защото отборът на Локомотив (Сф) също се намира в страхотна форма и няма загуба вече пет мача. Дербитата между тези два отбора винаги са били много непредсказуеми и се очаква интересен футболен спектакъл.

Стойчо Младенов получи добри новини като ще може да използва капитанът Валентин Илиев, който изкара на инжекции мача с Черно море. Защитата се допълва от Апостол Попов, Сашо Тунчев и Тончи Кукоч. Очаква се Фелипе и Съндей да оперират в халфовата линия, а атаките да се организират от Карачанаков, Тони Силва, Серджиу Буш и Маркиньос.