Без Симеон Славчев Спортинг изпусна победата в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Въпреки че постави нов клубен рекорд по отправени удари в мач от Шампионска лига (27), Спортинг (Лисабон) без Симеон Славчев в групата си допусна драматично равенство 1:1 при визитата си на Марибор.

Словенският шампион, който се завърна в най-силния турнир след 15-годишно отсъствие, изкопчи равенство с гол в 92-ата минута, за да зарадва 12 500 зрители на стадион „Людски“. Влезлият като резерва Лука Захович стана герой за домакините с попадение с глава в добавеното време, с което попречи на иначе тотално доминиращите „лъвове“ да започнат кампанията си в ШЛ с победа.

Българинът Симеон Славчев отново не попадна в групата на тима си за гостуването в Словения.

През първото полувреме и двата тима се отчетоха с по един изстрел в гредата, заради който резултатът се запази 0:0. В 27-ата минута Андрес Карийо – едно от новите попълнения в Лисабон (новият треньор Марко Силва закупи седем испаноговорящи футболисти след назначаването си преди началото на сезона) първо не можа да преодолее вратаря Ясмин Ханданович от седем метра, а след това при добавката нацели горната греда.

В самия край на полувремето изстрел с глава на Александър Райчевич също посети страничния стълб на вратата на Спортинг, но като цяло гостите имаха преимущество и бе логично първи да стигнат до попадение.

То падна едва в 79-ата минута и бе дело на завърналия се от Манчестър Юнайтед под наем Луис Нани, който проби отдясно и с прецизен изстрел с левия крак по диагонала не остави шансове на Ханданович. Така националът на Португалия ознаменува завръщането си в Лисабон с гол, след като през 2007-ма именно от Спортинг отпътува за „Олд Трафорд“.

За съжаление на „лъвовете“ обаче роденият в Португалия Захович прониза мрежата на Руй Патрисио и ги лиши от пълни 3 точки на старта на Шампионска лига.