Превъзходен, незачетен гол на Миланов при разгром на Рома над ЦСКА

снимка: БТА/AP

Италианският гранд Рома направи впечатляващо завръщане в Шампионска лига, след като възпитаниците на Руди Гарсия се подиграха с ЦСКА (Москва) и Георги Миланов, разбивайки ги с 5:1 на „Стадио Олимпико“ в Рим.

Само през първото полувреме паднаха цели 4 гола, като новата звезда на тима Итурбе зададе тона в 6' след пас на Жервиньо, а крилото сам отбеляза следващия гол в 10' за 2:0. След грешка на Акинфеев в 20' Майкон успя да се разпише, а Жервиньо реши всичко в 30', когато отново се разписа.

Това беше и рекорд за голове в първите 30 минути за италиански отбор в Шампионска лига, с което Рома по страхотен начин се завърна в турнира, след като клубът не беше част от надпреварата от 2010 година насам.

През втората част темпото определено спадна, но Игнашевич си отбеляза автогол в 51' за 5:0. Все пак през втората част ЦСКА натисна, пропусна няколко положения и след гол на Муса стигна до почетен гол в 82'.

Георги Миланов изкара пълни 90' на „Олимпико“ в злополучния двубой на своите, като все още не се е сраотил напълно с новия си партньор в халфовата линия Начо. Все пак той беше сред най-добрите на терена за "червените", а през втората част негов превъзходен гол не беше зачетен. Той стреля от близо 25 метра и топката тресна горната греда и премина голлинията. Съдиите обаче не зачетоха попадението.

Първото полувреме почна вихрено за домакините, които поведоха в резултата още в 6'. Абсолютният дебютант Итурбе беше в прегръдките на своите съотборници, след като избегна засадата при пас на жервиньо и безпроблемно преодоля вратаря – 1:0.

Още в 10' резултатът беше удвоен, след като комбинация между двамата отново завърши с гол. Този път бившият ас на Верона проби отдясно и сервира отличен пас за Жервиньо, който с плътен удар матира московчани.

10 минути по-късно всичко в срещата вече беше ясно, след като и Майкон се озова на таблото с резултата. Пробивайки отдясно десният бранител успя да прати можещен удар от малък ъгъл и Акинфеев, подобно на Световното първенство, не реагира добре и изпусна топката в собствената си врата. Преди 3-ия гол две попадения на Тоти бяха отменени, а Догбиа пропусна да реализира, останал сам срещу Де Санктис.

За съжаление на феновете на домакините, още в средата на полувремето радостта беше помрачена от контузия на Итурбе, който напусна терена заменен от Флоренци.

В 30' резултатът набъбна до 4:0, след като капитанът Тоти изведе Жервиньо отдясно и бившият нападател на Арсенал простреля Акинфеев за 4:0. Такъв беше резултатът и на полувремето.

През второто полувреме темпото спадна и Рома предостави инициативата на съперника. Въпреки това в 52' Игнашевич в опит да блокира нападател на „вълците“ си забоде ефектен автогол за 5:0. Все пак след множество пропуски през втората част Муса отсрами своите в 82', отбелязвайки почетния гол за своите.