Уилшър със съмнения за сериозна контузия

снимка: БТА/AP

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър ще премине скенер в по-късните часове днес, за да се определи колко тежка е контузията, която получи по време на вчерашната загуба от Борусия Дортмунд с 0:2.

Халфът на "артилеристите" обърна десния си глезен в последните минути на срещата от първия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Това е същият глезен, който извади 22-годишния футболист от игра за 18 месеца преди няколко сезона.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обаче побърза да успокои феновете на отбора, като каза, че не очаква травмата на английския национал да бъде сериозна. Френският специалист добави, че никой от останалите играчи не е с оплаквания след двубоя с германския вицешампион.

Контузията на Уилшър е поредният удар, който трябва да понесе Арсенал. В събота в дербито срещу Манчестър Сити, а десният защитник Матийо Дебюши е също с тежка контузия. В лазарета на отбора е и нападателят Оливие Жиру. Тео Уолкот продължава да се възстановява, след като е извън игра от началото на миналия сезон.