Британските медии отдадоха заслуженото на Лудогорец

снимка: Guliver/Getty Images

Британските медии хвалят Лудогорец за представянето на отбора при гостуването на Ливърпул в срещата от първия кръг в група "В" на Шампионската лига.

Българският първенец загуби драматично с 1:2 на "Анфийлд" след дузпа, отбелязана от Стивън Джерард в третата минута на добавеното време.

"Стивън Джерард спаси червените с гол от дузпа в добавеното време в драматичен финал на мача, след като Лудогорец изравни в края на редовното време. Домакините срещнаха много трудности срещу бойкия съперник, който до известна степен нямаше и късмет", пише "Дейли Мейл".

"Гардиън" също подчертава добрата игра на Лудогорец. "Най-вече облекчението остана след френетичните последни минути на "Анфийлд".

Българският шампион се показа като можещ и умен съперник. Лудогорец създаде положения през целия мач, може би дори по-добри от тези на Ливърпул, до попадението на Балотели, което дойде, малко след като гостите удариха гредата.

В последната минута Лудогорец успя да изравни, но малко по-късно в добавеното време новият им вратар Милан Борян развали приказния резултат с нескопосан фаул срещу Хавиер Манкиьо, който позволи на Стивън Джерард да реши нещата от отсъдената дузпа", коментира "Гардиън".

"Скай спортс" пък изтъква, че Ливърпул се е представил далеч под очакваното при завръщането си в Шапионската лига след 5-годишно отсъствие.

"Гол в самия край на Стивън Джерард от дузпа донесе щастлива победа с 2:1 над смелия Лудогорец. Очакванията за силен старт на мача от Ливърпул не се оправдаха. Домакините владееха повече топката, но липсваше острота в последната третина на игрището. Ливърпул пропиля първото полувреме, в което дори имаше късмет да не бъде наказан с дузпа, след като Марселиньо беше избутан от Деян Ловрен в наказателното поле. В последните секунди само железните нерви на Джерард спасиха Ливърпул", пише изданието.

Местните издания също коментират, че домакините са били далеч от най-добрите си игри.

"Ливърпул трябваше да работи здраво за победата. Червените имаха същите трудности, каквито при загубата от Астън Вила преди три дни във Висшата лига. Очакванията Лудогорец да бъде аутсайдера в групата не се оправдаха. Те обаче бяха подпомогнати от още едно слабо представяне на Ливърпул. След първите срещи в групата Реал Мадрид се откроява като фаворит, а останалите три отбора ще се борят за второто място", пише "Ливърпул Ехо".

"Щастливо измъкване на "Анфийлд". Не беше красиво, не беше лесно и не е играта, която искаме да виждаме отново. След това колебливо представяне единственото хубаво нещо за отбора в първия мач в Шампионската лига след почти пет години са трите точки", допълва "Ливърпул офсайд".

ББС е изненадан от силната игра на дебютиращия в Шампионската лига Лудогорец.

"Лудогорец показа заслужаващо адмирации спокойствие при владеенето на топката, което е впечатляващо за отбор, дебютиращ в Шампионската лига", пише ББС.

"Експрес" пък смята, че единствено грешката на дебютиращия за разградчани вратар Милан Борян е допринесла за успеха на Ливърпул след 1742 дни извън Шампионската лига.

"Нелепа грешка спаси червените. Гол от дузпа в самия край на Стивън Джерард донесе щастливо завръщане на Ливърпул в Шампионската лига. Българският шампион тормозеше домакините през целия мач, а Ливърпул така и не успя да поеме пълен контрол върху играта", пише вестникът.