Бербатов се завръща в Шампионска лига

галерия:

снимка: asm-fc.com

Димитър Бербатов тази вечер ще осъществи завръщането си в най-силния футболен турнир Шампионска лига с екипа на Монако. Френският сребърен медалист в първенството от миналата година започва кампанията си в ШЛ с домакинство на Байер (Леверкузен) от 21:45 часа на стадион „Луи Втори“.

По стечение на обстоятелствата Бербатов вече е голямата звезда на монегаските, тъй като те преживяха планирана трагедия по време на летния трансферен прозорец и се разделиха с ключово трио – Хамес Родригес, Радамел Фалкао и Еманюел Ривиер.

Така от временен заместник на колумбийска суперзвезда Бербатов вече е основният фактор в състава на Монако и от него зависи дали отборът ще запази нивото от миналия сезон или ще разочарова като представяне.

Монако не е участвал в Шампионска лига от сезон 2004/05 (година след загубения финал от Порто с 0:3), когато отпада на осминафиналите. Бербатов пък за последно игра в най-силния турнир през сезон 2011/12, по-точно на 2-ри ноември 2011-та, когато бележи при равенството 2:2 на Манчестър Юнайтед с Бенфика на „Олд Трафорд“.

Досега в Бундеслигата Леверкузен впечатлява с бързина, скорост и вариативност в атака, но защитата прилича на швейцарско сирене, което води до проблеми при домакинствата на клуба, както бе срещу Херта (4:2) и Вердер (3:3).

Като гост обаче „аспирините“ вече записаха внушителен успех при визитата си на Борусия (Дортмунд) с 2:0 на старта на първенството и индикираха, че имат потенциала да изненадат колебливите си домакини Монако.

Ще успее ли Бербатов да вдъхнови тима си за победа, която да разсее разочарованията от игрите в Лига 1? Отговорът днес от 21:45 часа.