Пол Скоулс смята Ливърпул за скрит фаворит в Шампионската лига

Пол Скоулс се изказа изключително ласкаво за най-върлия домашен враг на "червените дяволи" - Ливърпул, заявявайки, че мърсисайдци са скрит фаворит за спечелването на Шампионска лига.

Ливърпул, който тази вечер се завръща в най-престижния футболен турнир след 5-годишно отсъствие, се изправя срещу шампиона на България Лудогорец.

Мърсисайдци са печелили надпреварата пет пъти в историята си и бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Скоулс смята, че "червените" имат необходимото, за да прибавят още една купа в колекцията си.

"Брендън Роджърс свърши страхотна работа. Стилът на игра, който наложи, е вълнуващ за гледане и играчите се справят страхотно", каза Скоулс и добави, че чувства, че Ливърпул ще се справят добре в Шампионската лига този сезон.

"Голямото предимство, което имат, е публиката. "Анфийлд" е винаги враждебно място за гостуване. Това липсва на Манчестър Сити", добави 39-годишният бивш футболист.

Освен Лудогорец, в групата на Ливърпул са и шампионът Реал Мадрид и Базел. "Белия балет" е големият фаворит и този сезон, като целта пред отбора е да стане първият, който дублира успеха си.

Скоулс обаче вярва, че плановете на Реал могат да бъдат объркани, особено след като клубът се раздели с Шаби Алонсо и Анхел Ди Мария.

"Мисля че в момента не са непобедими. Английски тим може да спечели Шампионската лига този сезон", каза легендата на Манчестър Юнайтед, цитиран от БТА.