Деян Ловрен: Искам да бъда като Моци за Ливърпул

снимка: liverpoolfc.com

Едно от новите летни попълнения на Ливърпул - хърватският национал Деян Ловрен се изказа изключително ласкаво за Лудогорец преди днешния първи за двата отбора мач в групите на Шампионска лига.

Той смята, че невероятният начин, по който “орлите” заслужиха мястото с в групите на турнира, прави футболът толкова специален.

Хърватският бранител добави, че е готов да се опита да извърши подобно на това на Козмин Моци геройство срещу Стяуа за своя отбор.

Деян Ловрен взе участие в пресконференцията на мениджъра си Брендън Роджърс преди мача с Лудогорец, като за защитника това ще бъде първи мач в Шампионска лига с екипа на Ливърпул.

На въпрос, би ли направил за Ливърпул същото, което стори Моци за Лудогорец, ако обстоятелствата го налагат, Ловрен заяви, че даже и за момент няма да се поколебае.

“Да, разбира се. Ако трябва да застана на вратата, ще го направя - ще направя всичко за отбора си”, убеден е хърватинът.

Разбира се, историята на Лудогорец е невероятна. Гледах мача им със Стяуа и бях истински изненадан. Заради такива мачове футболът е толкова вълнуващ. Лудогорец заслужи мястото си в турнира”, сподели Ловрен.

Хърватският национал, който ще премери сили с българи и на национално ниво в квалификациите за Евро 2016, обаче не споделя мнението на повечето специалисти и фенове, че Лудогорец е аутсайдер в групата, съпоставен с Ливърпул, Реал Мадрид и Базел.

“Лудогорец е добър отбор. Изгледахме няколко записа от техни мачове. Ще бъде труден двубой - те разполагат с добри единици, които са наистина бързи, така че ние трябва да бъдем готови за всичко”, коментира настроенията в съблекалнята на мърсисайдци Ловрен.

“Хубавото е, че сме у дома, играем на “Анфийлд” и трябва да нападаме. Ако можем да направим това, мисля, че имаме добри шансове да стигнем до трите точки. Важно е да спечелим първия си мач. По-лесно е, ако започнеш с три точки в Шампионската лига”, добави защитникът на Ливърпул.

Всичко преди мача Ливърпул - Лудогорец можете да видите на ТОЗИ ЛИНК!