Лудогорец стартира своя поход в Шампионската лига срещу Ливърпул

Лудогорец е в Шампионска лига!

галерия:

снимка: БТА

Лудогорец стартира своята епопея в Шампионската лига срещу Ливърпул тази вечер.

Българският футболен запалянко ще усети днес отново атмосферата на това български отбор да участва в Шампионската лига. За последно преди осем години Левски стартира участието си в най-силния клубен турнир на 12 септември срещу шампиона Барселона.

Само жребият попречи Лудогорец да се изправи срещу шампиона Реал Мадрид, но това ще се случи след точно две седмици, когато на 1 октомври "белия балет" гостува на "Васил Левски".

Шампионската лига е абсолютният връх в клубния футбол. Затова мотивацията на футболистите на Лудогорец ще бъде съвсем различна от тази в българското първенство.

Още повече разградските "орли" излизат на митичния стадион "Анфийлд" в своята първа голяма битка. Този стадион е видял ужасно много победи в най-силния турнир, а довечера мърсисайдци могат да постигнат своята юбилейна победа номер 100 в КЕШ/Шампионска лига. Ливърпул има 99 победи в турнира срещу само 39 равенства и 37 загуби.

4113691

Стивън Джерард и компания тренират сериозно за завръщането си в Шампионската лига

Ливърпул е отбор с традиции в турнира със своите пет спечелени трофея. За последно обаче "червените" са играли преди пет години в груповата фаза и единствено Стивън Джерард знае какво е да държиш големият трофей над главата си. За последно Ливърпул спечели турнира през 2005-та година, а две години по-късно игра финал.

Лудогорец натрупа много опит в европейските битки миналият сезон, когато достигна до 1/8 финалите в турнира, но впечатли цяла Европа с представянето си в груповата фаза на Лига Европа постигайки 5 победи и 1 равенство.

Опитът на Лудогорец може да се окаже решаващ в битката на българите да изкопчат точка от своя именит съперник. В никакъв случай не можем да обявим отбора на Ливърпул за неопитен след страхотното представяне на тима през последния сезон в Англия. Тогава обаче голмайстор стана Луис Суарес, който сега отсъства и това определено си оказва влияние върху отбора, който страда от началото на първенството. В последната си среща от шампионата мърсисайдци загубиха у дома от Астън Вила и сега ще излязат още по-надъхани срещу Лудогорец.

4108852

Много български фенове ще подкрепят своите любимци на "Анфийлд" тази вечер

Треньорът Стойчо Стоев имаше един много голям проблем, който успя да разреши в последния момент. Вратарският пост в отбора бе под сериозна заплаха след като Владо Стоянов е наказан заради червения картон срещу Стяуа (Букурещ) , а неговата резерва Иван Чворович се контузи.

Така в последният момент разградчани направиха покупка и картотека в УЕФА заради проблема, и на вратата ще застане Милан Борян. Контузията на Александър Барт също е проблем за отбора.

Очаква се централни защитници да бъдат Козмин Моци и Александър Александров, а Минев и Кайсара ще стартират по двата бека. Светльо Дяков и Фабио Ешпиньо отново ще са опорните халфове, а напред ще действат Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Марселиньо и Роман Безяк.

Проблемите пред Брендън Роджърс също не са малко. Той няма да може да разчита на Дани Стъридж, който контузен. Освен това Лазар Маркович и Емре Джан са наказани.

Джо Фланаган и Глен Джонсън са под въпрос, но най-вероятно ще получат още почивка. Очаква се защитата на тима да бъде съставена от Манкийо, Сако, Ловрен, Морено. Джерард и Хендерсън ще бъдат в средата на терена, докато напред ще атакуват Стърлинг, Лалана, Коутиньо и Балотели. Лудогорец и Ливърпул използват едни и същи схеми на игра.

Всичко преди мача Ливърпул - Лудогорец можете да видите на ТОЗИ ЛИНК!