Хендерсън аут за мачовете със Швейцария и Лудогорец?

снимка: БТА/AP

Полузащитникът Джордан Хендерсън е с травма и не участва в последната тренировка на Англия преди двубоя с Швейцария на старта на квалификациите за Евро 2016.

Все още не е напълно сигурно, че халфът на Ливърпул няма да вземе участие в срещата, която е тази вечер в Базел, но информациите, идващи от британските медии, сочат, че мениджърът Рой Ходжсън ще трябва да търси друг футболист за центъра на терена.

Основни кандидати за мястото на Хендерсън са Фил Джоунс и Джеймс Милнър, макар и никой от тях двамата да не е типичен опорен полузащитник, както и Фабиан Делф, който пък дебютира за островитяните в сряда срещу Норвегия.

Ако Хендерсън не може да играе срещу Швейцария, то Ходжсън остава с избор от едва 18 футболисти за мача. Досега 15 състезатели отпаднаха от сметките на специалиста заради различни травми, включително и звездата на Ливърпул Даниел Стъридж, който получи контузия в бедрото в петък.

Новините са неприятни и за мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс. Стъридж е аут за три седмици и със сигурност няма да играе срещу Лудогорец в първия мач между двата тима в Шампионската лига.

Срещата е на 16 септември на "Анфийлд", а вероятността и Хендерън да я пропусне към този момент е голяма.