Манчини: Рома и Сити са равностойни

снимка: БТА/AP

Бившият мениджър на английския шампион Манчестър Сити Роберто Манчини се изказа ласкаво за съперниците на „гражданите“ в групите на Шампионска лига и по-специално за Рома. Италианецът вярва, че „вълците“ са равностоен съперник, както и че те могат да постигнат добър резултат срещу Байерн Мюнхен.

Sporta.bgви няпомня, че вчера бе изтеглен жребият за групите на Шампионска лига и „небесносините“ попаднаха в една група с отборите на Байерн Мюнхен, ЦСКА (Москва) и Рома.

Група Е със сигурност е най-заплетената. Като изключим ЦСКА (Москва) това ще бъде истинско предизвикателство за другите отбори и крайният изход не е ясен“, коментира Манчини пред Sky Sport Italia.

„Това е 4-тото участие на Манчестър Сити в Шампионска лига и опитът, който те натрупаха през тези години е много ценен за тях. Те имат нужните футболисти, но има отбори като Реал Мадрид, които в миналото ни показаха, че не винаги най-добрите играчи са достатъчни, за да успееш. Рома има добър шанс да се класира напред. Те не са по-слаби от Сити и вярвам, че могат да постигнат добър резултат с Байерн“, добави той.

Манчини коментира и ситуацията с другия италиански отбор попаднал в групите на най-елитния клубен турнир Ювентус. Те са в една група с Атлетико Мадрид, Олимпиакос и Малмьо.

„Юве научиха, че не могат да приемат нещата на готово, след последното си участие миналата година“, сподели той.

Тогава „старата госпожа“ отпадна от отбора на Галатасарай ръководен именно от италианския специалист.

„Нека не забравяме, и че Олимпиакос затрудниха изключително много Манчестър Юнайтед мината година“, допълни той.

В момента свободен агент, Манчини посочи и своите фаворити за спечелване на турнира.

„В момента не се знае на какво ниво ще се представи Барселона. Залагам на Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Челси“, завърши Манчини.