Моци си "осигурил пенсия" в Лудогорец

снимка: Булфото

Героят, за когото говори цял свят – Козмин Моци – си е заслужил пожизнен договор с българския шампион Лудогорец, заяви собственикът на „орлите“ Кирил Домусчиев в изказване за bTV. Румънският бранител не само класира по феноменален начин разградчани в групите на Шампионска лига, но го направи така, че да предизвика интереса на всички следящи футбола фенове на Стария континент и извън него.

„Козмин Моци е легенда на Лудогорец и си е осигурил престой до пенсия при нас, но всичко зависи от него. Ако иска да остане след зимата – чудесно, иначе офертите не валят така лесно. Това, което той направи, ще остане в световната история. Хубаво е, че по форумите има призиви „Моци – президент“ и да му се даде българско гражданство.

Нас ни направи известни, а и навсякъде се говори за България. Недейте обаче да очаквате от него чудеса – малко бранители някога са опазвали Кристиано Роналдо и Гарет Бейл“, заяви собственикът на Лудогорец.

Той не пожела да дискутира точният размер на премиите, които е определил за футболистите, но подчерта, че са далеч повече отколкото се тиражираше в румънските медии. Sporta.bg припомня, че преди знаменития реванш на „Васил Левски“ в северната ни съседка пропагандираха, че Стяуа играе за 3 милиона евро бонуси, докато тези за „орлите“ били три пъти по-ниски.