Домусчиев: За това се борехме - да докараме грандовете в България

снимка: Булфото

Собственикът на българския шампион Лудогорец Кирил Домусчиев осъзнава реално нищожните шансове на „орлите“ да постигнат позитивни резултати и да печелят точки в груповата фаза на Шампионската лига, предвид изключително сериозните съперници, които им отреди жребият в четвъртък.

Както е известно, Лудогорец ще се изправи срещу грандове, които са печелили общо 15 пъти титлата на европейски клубен шампион – настоящият крал на Стария континент Реал Мадрид, събудилия се английски гранд Ливърпул и швейцарския Базел, който миналата година безмилостно пресече пътя на разградчани към групите.

Домусчиев е наясно, че срещу подобни величия не може да очаква чудеса от футболистите на Лудогорец. Въпреки това благодетелят на „орлите“ не се плаши от предизвикателството и разясни, че мачовете с Реал, Базел и Ливърпул могат единствено да бъдат използвани като позитив не само за българския шампион, но и за родните привърженици на футбола.

„Имаме притесненя, да, дали няма да финишираме със 17, 18 или 20 гола. Големите отбори стават все по-силни с годините и разликата между тях и отбор от Източна Европа е голяма“, заяви Домусчиев пред bTV.

“Все пак, ние не се плашим от предизвикателствата, в крайна сметка точно за това сме се борели – да влезем в Шампионска лига и да докараме грандовете в България, за да може колкото се може повече хора да ги гледат на живо.

Ще изиграем всеки мач нормално, няма да има напрежение, то е при фаворитите. Разликата между нас и Реал Мадрид е от земята до небето, но не ни пречи да пробваме да се учим от големите.

Не ни даваха големи шансове и миналата година в Лига Европа, но се класирахме първи в групата. Вярвам в треньорите и в момчетата, ще направят всичко възможно да сме най-малкото трети в групата, за да продължим в Лига Европа“, каза още Домусчиев.