Шеф на Реал се чуди на Лудогорец: Родени са преди няколко години

снимка: marca.com

Легендата на Реал Мадрид и настоящ директор на "лос меренгес" Емилио Бутрагеньо сподели учудването си от скоростното издигане до върховете на българския шампион Лудогорец.

Макар и да спечели промоция за родния елит едва преди няколко години, клубът от Разград вече е участник в груповата фаза на Шампионската лига, където ще се изправи именно срещу Реал Мадрид, Ливърпул и Базел.

"Това е един клуб, който е роден само преди няколко години. Той постигна много успехи в своя шампионат и достигна до груповата фаза след драматично изпълнение на дузпи. Ще бъде един труден съперник", сподели Бутрагеньо след жребия в Монако.

"Аз очаквах, че нашата група ще бъде лесна, но в Шампионската лига нито един мач не е лесен. Ливърпул - това е историческо завръщане на клуба в това голямо състезание. Това е един голям клуб, с изключителен стадион, един от храмовете на футбола - "Анфийлд". Подкрепата на тяхната публика е изключителна, това е един много опасен съперник. Базел от своя страна много прогресира", добави той.