Ето най-лесната възможна група за Лудогорец в Шампионска лига

снимка: БТА

След като емоциите от незабравимата европейска вечер на Лудогорец срещу Стяуа снощи на Националния стадион „Васил Левски“ са поутихнали, време е всички фенове на футбола в България да се съсредоточат върху предстоящия жребий за групите на Шампионска лига.

Тегленето ще се извърши днес от 18:45 часа българско време днес, 28-ми август, като ще бъде излъчено на живо по Евроспорт Интернешънъл, а от 19 часа ще може да го гледаме и по bTV Action.

Sporta.bgвече ви информира за разпределението на всички 32 отбора участници в четирите урни. Според регламента клубовете са разделени според коефициента си и всяка група от ШЛ ще се състои от по един отбор от всяка от четирите урни.

Лудогорец е в 4-та урна с коефициент, който е по-голям от този на Монако и Димитър Бербатов. Тъй като двата тима са в една урна, те няма да се изправят един срещу друг в групите. Всички урни за жребия можете да си припомните НА ТОЗИ ЛИНК

Sporta.bgви предлага най-оптимистичните варианти за групата на Лудогорец, като подчертаваме, че става въпрос за избора ни на най-приемливи съперници, а не най-атрактивни за широката българска публика.

Най-лесна“ възможна група:

ЛУДОГОРЕЦ, Арсенал (от първа урна), Шахтьор (от втора урна), Спортинг (Лисабон) (от трета урна)

Алтернатива на приемливи съперници:

ЛУДОГОРЕЦ, Порто или Бенфика (от първа урна), Базел или Шалке (от втора урна), Аякс, ЦСКА (Москва) или Олимпиакос (от трета урна)

Възможна група с най-атрактивни съперници за широката публика:

ЛУДОГОРЕЦ, Реал Мадрид, Барселона, Байерн или Челси (от първа урна), Манчестър Сити, Ювентус, Борусия (Дортмунд) или ПСЖ (от втора урна), Ливърпул (от трета урна)