Дяков: Моци има уникални сърце и дух

снимка: Булфото

Лудогорец доказа, че е по-добрият отбор от Стяуа и напълно заслужено ще играе в груповата фаза на Шампионската лига по футбол, категоричен беше капитанът на българските шампиони Светослав Дяков след победата с 6:5 след изпълнение на дузпи на стадион "Васил Левски".

"Само адмирации за всички момчета - за целия колектив и за целия отбор на Лудогорец. Аз съм щастлив, че ще мога да премеря сили с най-големите отбори в света. Днес всички сме герои, а румънците платиха за високомерието.

Много говореха, но ние показахме кой е по-добрият отбор. Мачът беше тежък и динамичен, с късни голове, червен картон, дузпи и тн. На Моци просто му пожелахме успех. Той не е вратар, но има уникални сърце и дух.Дай боже да имаме още такива важни мачове. Надяваме се и да вземем точки в Шампионската лига", заяви Дяков след триумфа на Лудогорец.

"Не сме имали никога проблеми с изпускането на дузпи. Това го правят и най-големите отбори. Днес се видя, че който е по-концентриран, той печели", добави той след победа с 6:5 след дузпи.