Дерменджиев: Моци пази понякога на тренировки

снимка: Булфото

Футболистите на Лудогорец Разград сами си извоюваха класирането за груповата фаза на Шампионската лига по футбол, заяви старши треньорът на българския тим Георги Дерменджиев. Воденият от него тим се наложи с 6:5 след изпълнение на дузпи срещу Стяуа Букурещ.

"Доволен съм от победата, макар и много трудна. Тези успехи обединяват цяла България, а от това нещо по-хубаво няма. Момчетата си извоюваха правото да играят в груповата фаза на Шампионската лига. В България ще дойдат класни отбори, а този стадион пак ще бъде пълен. Българите ще ни подкрепят. Имахме много сериозни ситуации, в които трябваше да отбележим гол.

Доминирахме над 60 минути, а те имаха просто епизодични атаки", каза той. "Попитах Моци дали ще застане на вратата и той отговори с 'да'. Имали сме такива моменти на тренировките и по някога на шега той е бил на вратата. Доколкото подреждането на дузпите, това е сериозен психологически момент.

Всеки трябва да каже дали ще изпълнява и кой подред ще бъде в дузпите. Моци изпълнява добре дузпи, а и вие знаете, че трябва да се тръгне добре. Да, втората я пропуснахме, но всичко завърши добре за нас.

В тези моменти концентрацията и силата са на предела. Сигурен и убеден съм, че тези момчета отново ще бъдат шампиони на България. Лудогорец притежава най-добрите футболисти, които могат да променят всеки един мач", добави той. "В течение на мача взех решението да влезе Вандерсон, а не Анисе.

И двамата са добри футболисти, но аз реших, че трябва да бъде Вандерсон. Това е свършен факт и няма за какво да говорим. Просто предпочетох него на базата на футболистите на Стяуа. Реших, че ще раздвижи играта", каза още Дерменджиев, цитиран от БТА.