Да подкрепим заедно каузата на Лудогорец!

снимка: Булфото

Българският шампион Лудогорец се изправя срещу румънския първенец Стяуа от 21:45 часа днес на Националния стадион „Васил Левски“ в реванш от плейофите на Шампионска лига. Резултатът 0:1 от първия двубой в Букурещ дава известно предимство на северните ни съседи, но „орлите“ имат всички предпоставки да очакват нова незабравима европейска вечер.

Над 25 хиляди души се очакват на трибуните, за да подкрепят Зеления звяр от Разград и каузата му да се превърне в едва втория български отбор (след Левски), който намира място в Лигата на богатите.

Да подкрепим заедно Лудогорец – хегемона в българския футбол през последните три години, чиито успехи в Лига Европа миналия сезон отново върнаха страната ни в заглавията на чуждестранните спортни медии.

Цените на билетите за големия мач тази вечер не са високи за дуел от такава величина – 15 лева за Сектор „А“ и по 10 за останалите „Б“, „В“ и „Г“. Освен на касите на Националния стадион, пропуски могат да се купят онлайн на eventim.bg, както и на още три места в София – Билетен център на НДК и магазините на Germanos в моловете на бул. „Цариградско шосе“ и „Александър Стамболийски“.

Лудогорец може да се възползва от проблемите в състава на Стяуа преди този отговорен мач – титулярният вратар на румънците Гиедриус Аралускис е контузен и ще бъде заменен от Флорин Ница, който никога преди не е играл дори в квалификации за ШЛ и не вдъхва увереност на медиите от северната ни съседка.

Капитанът на Стяуа Кристиан Танасе пък до последно ще бъде под въпрос за двубоя, след като едва преди два дни започна да тренира наравно със съотборниците си. Заради натрупани жълти картони голмайсторът от първия мач в Букурещ Александру Чипчу е наказан и пропуска реванша.

Георги Дерменджиев вероятно ще заложи на Козмин Моци и Александър Александров в средата на ариегарда, като на двата бека ще бъдат поставени Йордан Минев и Жуниор Кайсара, а на вратата – Владислав Стоянов.

В първия мач в Букурещ Георги Терзиев бе партньор на Моци, като младежкият национал игра добре до 88-ата минута, но допусна грешка при гола на Чипчу. Ако Дерменджиев в действителност реши да го смени с Александров, то това би била единствената промяна срямо дуела в румънската столица.

Христо Златински и Светослав Дяков ще се разположат в средата на халфовата линия, по крилата ще действат Михаил Александров и Върджил Мисиджан, а Марселиньо ще подпомага от по-задна позиция единствения чист нападател Юнес Хамза.

В даден момент от срещата Дерменджиев може да пусне в игра привлеченият от Ботев Абел Анисе, който вече има гол в Шампионската лига (в първия мач с Дюделанж), а в събота реализира и първите си две попадения в А група, носейки равенството 2:2 с Локомотив (София).