Гълка: Радвам се, че феновете на ЦСКА ни подкрепят

снимка: Булфото

Старши треньорът на Стяуа Константин Гълка показа хладнокръвие на пресконференцията преди решителния мач с Лудогорец за влизане в Шампионската лига.

Преди седмица шампионът на Румъния се наложи с 1:0 над състава на Георги Дерменджиев и дори равенство го устройва в реванша.

Двубоят е утре, от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“, а Гълка заяви, че е опитимист за класирането на неговия тим и благодари на феновете на ЦСКА, които се гласят да подкрепят Стяуа.

Вече мирише на Шампионска лига, което ни радва много. Със сигурност този мач ще бъде много по-труден от двубоя в Букурещ. Лудогорец ще рискува повече. Още повече, че играе пред собствена публика.

Вярвам, че ще създадем голови положения, които ще реализираме. Стяуа ще атакува и ще търси головите положения“, сподели Гълка на пресконференцията.

„Играем в България и съм наясно, че ще дойдат много фенове на ЦСКА. Ние обаче играем в България. Радва ни, че феновете на ЦСКА ще ни подкрепят. За мен резултатът 1:0 е много добър. Лудогорец е много силен отбор", добави той.

Специалистът уточни, че Танасе и Арлаускис все още се възстановяват и след днешната тренировка ще преценява кой ще излезе на терена утре.

„Оптимисти сме преди мача с Лудогорец. Вярвам, че ще спечелим. Равенството също ни устройва. За сега мислим само за мача. Не мислим за дузпи“, продължи Гълка, който призна че харесва Марселиньо и Фабио Ешпиньо от българския тим.

"Липсата на Кипчиу ще се усети, но се надяваме, че футболистът, който ще го замести ще се справи също толкова добре. Ние идваме тук, за да спечелим. Със сигурност Лудогорец ще рискува повече“, заключи Константин Гълка.