Георги Дерменджиев: Напрежение има, но сме готови

галерия:

снимка: partizan.rs

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе категоричен, че неговият отбор е готов за реванша със Стяуа.

Специалистът даде официалната си пресконференция преди битката за място в Шампионската лига и призна за напрежение, но бе категоричен, че то е породено от желанието на играчите му да се докажат.

Лудогорец и Стяуа се изправят един срещу друг утре от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“, а в първата среща румънците се наложиха с 1:0 и имат крехък аванс.

"Отборът е готов, имахме достатъчно време да се подготвим между двата мача. Брайън Ангуло не е напълно готов да играе. Нямаме други проблеми.

Има напрежение, но то е такова, че футболистите да могат да се докажат. Тук става въпрос за нещо различно - изникна мнението, че отборът едва ли не е класиран вече за Шампионската лига. Момчетата имат рутината да го изиграят този мач, както трябва. Стяуа има добри футболисти. Който и да замести Чипчиу е поне с неговата класа. Няма да има персонална опека за никого", коментира Дерменджиев на пресконференция.

Той заяви, че утрешният двубой ще бъде по-различен от първия в Румъния и подчерта, че не се страхува от това, че фенове на ЦСКА могат да подкрепят Стяуа.

"Този мач утре ще бъде по-различен от предишния. Това е плейоф за Шампионска лига, а не някакъв обикновен двубой. Играта ни ще бъде по-различна. Очаквам и по друг начин да се развие самият мач. При този резултат в момента сме губещи и затова трябва да играем атакуващо, за да наваксаме изоставането и в същото време не трябва да допускаме попадение. Излизаме, за да играем нашата игра. Трябва да постигнем такъв резултат, с който да отстраним Стяуа.

Не се страхуваме от подкрепата за противника. Всеки фен сам избира кого да подкрепи. Ние сме българи и успяхме да обединим нацията в Лига Европа, сега пак ще бъде така. Ако има отделни единици, които да защитават другия отбор, това си е тяхно право", каза още специалистът.

Според него Лудогорец е изпуснал своите шансове на мача в Румъния и сега трябва да гони задължителния успех.

"Сега е задължително да отбележим. Нека не коментираме състава, утре ще видите какъв ще бъде той. Така се стекоха обстоятелствата миналата седмица да се отбраняваме повече. Но ние винаги играем за победа и в сряда пак ще бъде така. Тренираме и дузпи. За нас не е по-специално, че играем срещу съседи. Ние сме от две близки страни, но има разлика във футбола и в двете държави.

Нашият отбор практикува един стил от четири години и видяхте, че постигнахме много и се надявам затова тази година вече да играем в Шампионската лига", завърши Георги Дерменджиев.