Медиите в Кипър затрупаха с похвали Ивайло Петев

снимка: Булфото

Българският треньор Ивайло Петев отново влезе в челните страници на вестниците и водещите новини на електронните медии с поредния сериозен успех, който се качва във визитката му. Воденият от него кипърски АЕЛ (Лимасол) хвърли бомбата вчера с победата 1:0 над Зенит (Санкт Петербург).

"Как се побеждава Зенит ли?! Ами тактически не бива да се отпуснеш и да забравиш задачите си дори и за 1 минута. И търпеливо да чакаш своя шанс. И ние получихме нашия шанс, от който се възползвахме, разказа Петев в интервю за БТА.

"При нас основният проблем е, че подготовката беше много накъсана, имахме доста хора с контузии и здравословни проблеми. Така например Жозе Луис-Зезиньо излезе като титуляр след 3-4 пълноценни тренировки.

Сардинеро през целия лагер в Англия страдаше от разтежения. Отборът ни има качество, но се нуждае от доста време, за да бъде добре балансиран. С времето ще се напаснат нещата, но лошото е, че го нямаме това време, каза още Петев.

Днес кипърските вестници посочват, че победата над Зенит е най-сериозния успех в историята на АЕЛ изобщо и като футбол, и като разлика в бюджетите. И основната заслуга има българският старши треньор, който успял да мобилизира и подреди почти по съвършен начин отбора си.

Вестник "24 Спортс" посочва, че от пристигането си в кипърския футбол Петев носи полъха на различния тип работа и на тренировките, и на мачовете.

"Нормално е да е така. Не всеки ден срещаш отбор с 300 милиона бюджет, че и да го победиш. Все пак ние тия играчи на Зенит- Хълк, Езекиел Гарай, Вицел, Доменико Кришито, до вчера ги гледахме единствено по телевизията при участията им в Шампионска лига или на Световни първенства, коментира още младият специалист.

Попитан какво очаква за реванша, Петев отговори: "Знаем, че ще ни бъде много, много трудно. Както казах, времето ни е много малко, а някои играчи са с къса подготовка. Да не говорим, че тактически трудно се изграждат връзки между играчите и между линиите буквално за дни.

Но ние ще се опитаме да играем добре, правилно и се надявам, че момчетата ще изпълнят задачите. В отбора на АЕЛ може да пристигне още един нов футболист, но той ще бъде нападател с по-сериозна визитка. Преговорите текат, но не може да се кажат повече детайли.