Ивайло Петев и АЕЛ подчиниха богаташите Зенит

снимка: Булфото

Воденият от Ивайло Петев сребърен медалист в кипърското първенство АЕЛ (Лимасол) постигна изключително ценен успех с 1:0 като домакин над руския гранд Зенит (Санкт Петербург) в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Руският колос влезе в двубоя като фаворит заради по-класните си футболисти и по-сериозни финансови възможности, но възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш се провалиха тотално в гостуването си в Кипър.

Единственият гол в мача бе отбелязан от 190-сантиметровия полски нападател на кипърския отбор Лукаш Гикевич в 64-та минута, който се възползва от добро центриране на току-що влезлия като резерва Лусиану Бебе. Три минути по-късно белгийският национал Аксел Вицел получи червен картон и съвсем прекърши устрема на Зенит.

Другият кипърски участник в квалификациите на Шампионската лига – АПОЕЛ (Никозия) – също постигна позитивен резултат в първия си мач от третия кръг на пресявките. Шампионите завършиха 2:2 като гости на ХИК (Хелзинки) и имат предимство от цели два гола на чужд терен преди реванша на собствен стадион.