Въпреки историческия срам - треньорът на Холандия остава

снимка: БГНЕС/EPA

Дани Блинд ще остане на поста селекционер на Холандия, въпреки провала на тима в европейските квалификации. Блинд не е заплашен от уволнение, потвърди директорът на футболния съюз на Холандия Берт ван Оствен

Националният отбор на Холандия няма да играе на европейски финали за първи път от 1984 г. "Лалетата" загубиха финалната си среща у дома в Амстердам от Чехия с 2:3 и финишираха като България - четвърти в група А.

"Блинд ще продължи да тренира отбора", отсече Ван Оствен и поясни, че Футболният съюз на Холандия ще поеме отговорността за действията на този треньорски щаб. "Ние стартирахме квалификационния турнир с доста млад отбор и треньорът трябва да продължи да ръководи процеса", заключи Ван Оствен.

54-годишният Блинд каза от своя страна, че не е изпълнил поставената пред него задача и се оправда с многото кадрови проблеми. "Ние не сме Германия или Испания и ни е трудно да компенсираме такива загуби.

Сега трябва да гледаме напред. Този резултат разочарова всички - играчите, мен, цялата страна. Трябва обаче да мислим за бъдещето. Нашата нова цел е да класираме отбора за Световното в Русия. Скоро започваме да работим за това". /БГНЕС