Испания лиши Украйна от шанс за директна промоция (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Испанският национален отбор спечели с 1:0 визитата си на Украйна в последен мач от квалификациите за Евро 2016, който нямаше никакво значение за вече класиралите се шампиони от 2008 и 2012 година.

Украйна обаче трябваше да преследва задължителна победа, за да запази макар и минималните си шансове да се нареди до сигурните участници на Европейското първенство. Тимът можеше да го направи евентуално с успех и победа на Словакия над Люксембург в друг мач от групата. Така Украйна щеше да остане на трето място, но щеше и да поведе в класация на „най-добрите трети“ отбори, което дава право на директно участие.

Марио Гаспар в 22-ата минута обаче откри резултата в полза на Испания, а в 25-ата Франсеск Фабрегас пропусна да довърши домакините и не можа да се разпише от дузпа. В крайна сметка Испания устиска победата и приключва квалификациите с 27 точки като убедителен лидер в група С.

Словакия по същото време спечели с 4:2 като гост на Люксембург и с 22 пункта финишира на втора позиция, осигурявайки си директно класиране на Евро 2016. Украйна с 19 точки остава трета и ще играе бараж.

В друг мач от групата Беларус (11 точки) завърши наравно 0:0 с Македония (4), която изравни Люксембург по точки накрая, но остана на последно място.


0-1 Gaspar Goal UEFA Euro Champ Qualifiers...by diyan-delev


Missed penalty Cesc Fabregas - Ukraine - Spain...by sonkengmbeukeuherv1