Сплашихме хърватите преди днешната среща

снимка: БТА/AP

Незнайно как, но успяхме да сплашим хърватите преди евроквалификацията в Загреб довечера. "България не е развяла белия флаг", гласи заглавието на "hrsport". Според медията националите ни имат точната формула, за да победят "шахматистите". Новият селекционер на Хърватия Анте Чачич обаче показа завидно спокойствие.

"Това е страхотен шанс за мен. Сериозно предизвикателство. Това е първият ми мач начело на националния отбор, както и първият ми двубой без публика", заяви опитният специалист. Чачич обаче беснее от това, че хърватските фенове са недоверчиви към него и неговата работа.

Родните ни футболисти отлетяха вчера по обяд за Загреб, където снощи проведоха и една тренировка. Националите бяха придружени от президента на БФС Борислав Михайлов.

Селекционерът на България Ивайло Петев заяви, че очаква от неговите подопечни да покажат хъс и амбиция и да не гледат резултата. "Шансовете са много по-малки, това до голяма степен ще е плюс за младите момчета, да покажат потенциала си", каза Петев на тръгване от София. 40-годишният специалист бе доста лаконичен по темата за отказа на Андрей Гълъбинов да играе за националния отбор. "Въобще не предизвиква влияние в съблекалнята. Аз не мога да си го обясня, няма какво да го коментирам", отсече Петев. Той обаче още не е сигурен дали ще може да разчита на Георги Миланов. Със сигурност обаче халфът на "Палермо" Ивайло Чочев остава извън състава за гостуването на Хърватия.

"Стандарт"