Швеция и Русия продължават да се гонят към Евро 2016

снимка: БТА/AP

Отборите на Русия и Швеция не допуснаха изненади в предпоследния кръг на квалификациите за Евро 2016 и все още не са определили кой ще се класира директно на шампионата във Франция догодина и кой ще играе бараж.

В 9-ия кръг от група G Русия спечели с 2:1 визитата си на последния в таблицата Молдова, докато Швеция се наложи с 2:0 като гост на Лихтенщайн. Така „сборная“ събра 17 точки и запази преднината си от два пункта пред „тре кронур“ на второто място в класирането.

Лидер остава Австрия, който спечели с 3:2 гостуването си на Черна гора и въпреки че се бе класирал още миналия месец, продължава да трупа точки и вече има 25. В същото време западните ни съседи отпаднаха от битката дори за баражи, след като останаха с 11 пункта – 4 по-малко от Швеция кръг преди края на квалификациите.

Сергей Игнашевич и Артьом Дзюба се разписаха за победата на Русия, а Маркус Берг и Златан Ибрахимович – за Швеция, като нападателят на ПСЖ пропусна и дузпа в края на първото полувреме.

В последния кръг Русия ще приеме Черна гора, а Швеция – Молдова, така че и двете страни имат добри възможности да постигнат победи, но и да се надяват на грешка на другия, за да разпределят второто и третото място в крайното класиране.