Англия остава перфектна, Швейцария също на Евро 2016 (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Англия продължава да бъде единственият отбор с перфектен актив в квалификациите за Евро 2016, след като постигна девета поредна победа, този път надвивайки с 2:0 като домакин Естония.

В същото време Швейцария си осигури участие на Европейското първенство с разгром 7:0 над тоталния аутсайдер Сан Марино.

За „трите лъва“ Тио Уолкот откри резултата в самия край на първото полувреме, след като майсторски избегна засадата в наказателното поле и получи прекрасно подаване на Рос Баркли, което му позволи да простреля от около пет метра мрежата на гостите – 1:0.

В 86-ата минута Джеймс Варди, един от най-актуалните нападатели във Висшата лига, асистира отлично за Рахийм Стърлинг, който оформи крайния резултат в полза на Англия – 2:0.

Така „трите лъва“ продължават да са първи с 27 точки, а Швейцария остава твърдо на втора позиция с 18 пункта. Третият Словения е с 13 пункта, като има предимство от 3 точки пред Естония и Литва. Реално няма смисъл да се изчисляват вариантите за участника в баражите след последния кръг в групата, защото Словения ще играе със Сан Марино в понеделник.

Повече подробности за това как Англия може да завърши кампанията си без загубена точка и колко други отбори за го постигали през годините вижте НА ТОЗИ ЛИНК


All Goals & Highlights (HD) | England 2-0...by soccerhub365


All Goals | Switzerland 7-0 San Marino 09.10...by footballTV