С красив гол Португалия се класира на Евро 2016 (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

С красив гол на Жоао Моутиньо през второто полувреме Португалия си осигури предсрочно участие на Европейското първенство догодина, след като победи с 1:0 основния си конкурент Дания в Брага.

Домакините имаха повечето и по-добрите положения в срещата, но се затрудняваха да създадат стопроцентова ситуация за гол през първата част. В 66-ата минута обаче Жоао Моутиньо укроти топката пред границата на наказателното поле и я нагласи за много техничен и прецизен удар в горния ъгъл, с който „селесао“ се добра до успеха – 1:0.

Суперзвездата Кристиано Роналдо бе ограничен до няколко неуспешни изстрела от далечна дистанция, а Никлас Бентнер изпусна малкото положения, които датчаните успяха да създадат в последния си мач от квалификациите за Евро 2016.

Така Португалия с 18 точки със сигурност ще финишира на върха в група I, докато Дания остава втори с 12 пункта, но вече е изиграл всичките си осем двубоя, докато останалите отбори имат по още един.

Трети е Албания с 11 точки, след като допусна два късни гола в ожесточеното балканско дерби срещу Сърбия и пропусна шанса да окупира втората позиция. Александър Коларов в първата минута на добавеното време прониза мрежата на албанците за първи път, а 180 секунди по-късно Адем Ляич с пробив почти от центъра и технично изпълнение фиксира крайното 0:2.

Албания е трети с 11 точки, а Сърбия с 4 е на четвърта позиция, докато Армения остава на дъното с 2, след като днес игра контролна среща с домакина на Евро 2016 Франция, която загуби с 0:4.

Португалия гостува на Сърбия в мач без значение и за двата тима в последния кръг в неделя, докато Албания има визита на Армения и се нуждае от победа, за да измести Дания от второто място в класирането.


1-0 Joao Moutinho Amazing Goal _ Portugal v...by Pathmanathan_Cumanan