Рууни пропуска мача с Естония

Капитанът на английския национален отбор Уейн Рууни ще пропусне квалификацията с Естония в петък, заради контузия в глезена, потвърдиха от Футболната асоциация днес.

Нападателят получи травмата по време на загубата на неговия Манчестър Юнайтед от Арсенал през уикенда, като заради проблема той не успя да тренира в последните три дена.

В крайна сметка той отпада от сметките за двубоя с Естония, но няма да напуска лагера на "трите лъва", тъй като може да е готов за срещата с Литва в понеделник.

В отсъствието на Рууни, централният защитник Гари Кейхил ще изведе своите съотборници с капитанската лента, а Хари Кейн, Джейми Варди и Тио Уолкът ще си оспорват мястото в центъра на атаката.

Мачовете с Естония и Литва с протоколни за тима на Рой Ходжсън, след като Англия вече се класира за финалите на Европейското първенство догодина, а с победата над Швейцария си осигури и първото място в група Е на евроквалификациите.

Рууни все пак ще присъства на Уембли за двубоя с Естония, тъй като преди мача ще има церемония, на която той ще получи златна обувка, след като разби рекорда на Боби Чарлтън за най-много голове за националния отбор. Именно легендата на английския футбол и Манчестър Юнайтед ще даде на Рууни символични подарък. /БГНЕС