Хърватите ни уважават, но искат да ни смажат

снимка: http://hns-cff.hr/

Треньорът на хърватския национален отбор Анте Чачич (на снимката) говори преди домакинската евроквалификация срещу България в събота.

„Очакванията са ясни. Трябва да направим всичко по силите си, за да достигнем желаното ниво и да победим България и Малта. Всеки отбор може да бъде опасен, ако му позволим. Вярвам, обаче, че Хърватия е по-качествен тим от България. Уважавам противника, но мисля, че ние ще диктуваме играта по време на този мач,” заяви Чачич.

Ако успее да вземе две победи, от двата предстоящи мача, Хърватия ще се класира за Евро 2016 във Франция, без да играе бараж.

„Дори и да останем трети в групата е важно да създадем победителска атмосфера, за да сме готови за браражите. Правили сме го неведнъж,” продължи наставникът.

„Няма проблем в съблекалнята, обстановката е приятелска. Футболистите мислят отговорно, осъзнават какъв шанс имат и ще направят всичко по силите си, за да избегнат негативните коментари и да накарат всички да се гордеят с националния тим.

„Нашите играчи не трябва да мислят за успехите си с големите европейски клубове. Да играеш за националния отбор е над всичко останало, а това поколение играчи е в най-добрите си години. Нормално е да искаш да постигнеш повече от преди. Защо да криеш тази амбиция?”, завърши Чачич.