Рууни горд от рекорда си за Англия

снимка: БТА/AP

Капитанът на Англия Уей Рууни бе развълнуван, след като подобри рекорда на сър Боби Чарлтън от 49 гола за националния отбор на Англия и стана първият футболист в историята на страната, достигнал границата от 50 попадения.

Чувството да бъдеш водещ голмайстор на страната си е страхотно. Това е голям момент за мен и моето семейство и аз съм невероятно горд. Днес не играхме по най-добрия начин, но постигнахме добър резултат. Това е вечер, която никога няма да забравя, каза Рууни след срещата.

Нападателят на "Манчестър Юнайтед" подобри рекорда, след като бе точен от дузпа в 84-ата минута, с която оформи крайното 2:0 срещу Швейцария в евроквалификация на "Уембли".

Това той направи в 107-ия си мач за остовитяните и 12 години и 2 дни след първия си гол за Англия - в квалификацията за Евро 2004 срещу Македония.

В последните няколко срещи бях леко нервен заради този рекорд и очакванията към мен, но сега мога да се концентрирам изцяло върху футбола. Когато топката се оплете в мрежата, сякаш някакъв товар падна от мен. Това е един от най-важните моменти в кариерата ми, каза 29-годишният англичанин.

След двубоя Рууни получи фланелка с номер 50 на гърба от селекционера Рой Ходжсън и в присъствието на останалите му съотборници.

Дадох фланелката на всички, за да я разпишат. Сега мисля да си я пазя, защото само аз имам такава с номер 50 на гърба, каза Рууни.

Капитанът на Англия призна, че един от първите, които са го поздравили, е сър Боби Чарлтън, притежател на рекорда в последните 45 години.

Сър Боби ще бъде горд, но и малко разочарован от постижението ми. Въпреки това, мисля, че ще бъде по-скоро радостен от това, че човекът, който подобри постижението му е капитан на Манчестър Юнайтед и Англия. Той е национален герой, спечелил е световната купа и за мен е огромна привилегия да мога да го изпреваря. За щастие имам възможност да го виждам почти всеки ден и винаги ще му бъда благодарен за съветите, които ми дава през всичките тези години, добави Рууни.